Header

MILJÖCHEF

STRATEGISK & MILJÖMEDVETEN?
VI VILL VETA MER OM DIG
Sandvik Materials Technology (SMT) är ett affärsområde inom Sandvik-koncernen och en världsledande tillverkare av högt förädlade produkter i avancerade rostfria stål och speciallegeringar för de mest krävande industrierna, såsom olja och gas, kärnkraft, flyg och kemi. Nya material utvecklas i nära samarbete med kunderna med fokus på att göra deras processer säkrare och mer effektiva, och samtidigt bidra till att minska miljöpåverkan. Spetskompetensen bygger på en integrerad produktionsplattform samt en världsledande metallurgi och FoU-verksamhet.
Hänsynstaganden för miljö, hälsa och säkerhet (EHS) är grundläggande frågor för Sandviks verksamhet, oavsett om de innebär processförändringar, nya investeringar eller kommande produktutvecklingar. Inom EHS arbetar vi med lagefterlevnad inom bl.a. miljö-, kemikalie-, och energiområdet. Vi hanterar även relevanta ledningssystem och stödjer produktionen vid ombyggnationer, förändringar och uppdateringar inom miljöområdet. Vi söker nu en kunnig och motiverad miljöchef, till en av Sveriges främsta miljöavdelningar inom industrin med specialister inom utsläpp till vatten och luft, utsläppshandeln och energifrågor, kemikaliehantering, Seveso, samt förorenad mark och avfall. Tjänsten är placerad i Sandviken.
Arbetsuppgifter
Som miljöchef ansvarar du för miljöarbetet på ett av Sveriges största industriområden, stödjer ledningen i strategiska miljöfrågor, förenklar den dagliga verksamheten för produktionen och ser till att företaget följer rådande lagkrav inom miljö-, kemikalie-, och energiområdet. Du är ytterst ansvarig för processerna avseendelagefterlevnad och miljö och driver såväl som utvecklar miljöarbetet lokalt i Sandviken och globalt inom SMT.Du bevakar även och agerar vid förändringar av relevant miljölagstiftning. Bevakningen sker främst via Svenska och Europeiska branschorganisationer och du är representant för SMT i dessa och andra externa sammanhang.
I tjänsten ingår en del resor, både nationellt och internationellt.
Din profil
Vi söker dig som har en civilingenjörsutbildning inom miljöteknik eller liknande och minst fem års erfarenhet av industriellt miljöarbete. Du har goda kunskaper i svensk miljölagstiftning samt god insikt i svensk myndighetsutövning. Erfarenhet från järn- och stålindustrin är meriterande. Du har även dokumenterad ledarskapserfarenhet samt goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, som utmärks av att du är proaktiv, kan prioritera och är en klarsynt visionär. Du kan enkelt sätta dig in i och fatta strategiska beslut inom miljöområdet, samt tycker om att delta i olika branschforum. Som person är du positiv och uppmuntrar utveckling av såväl individer som grupper och coachar gärna självständiga medarbetare.
Vi arbetar aktivt för att skapa en arbetsplats som präglas av mångfald och inkludering.
Kontaktinformation
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Bettina Baumgartner, rekryterande chef, +46 (0)26 26 35 12
Facklig/a kontaktperson/er
Glenn Holm, Ledarna, 026- 26 38 09
Magnus Isomäki-Krondahl, Akademikerna, 026-26 90 73
Mikael Larsson, Unionen, 026- 26 31 66
Välkommen med din ansökan senast 2015-08-28. Läs mer om Sandvik och ansök via www.sandvik.se/karriar, jobb-id: 339866.
För frågor angående rekryteringsprocessen kontakta HR Services, 020-26 14 44.
Ansvarig rekryterare
Magnus Pålsson
För mer information, besök facebook.se/sandvik.karriar
Sandvik är en högteknologisk och global industrikoncern som erbjuder produkter, tjänster och service som förbättrar kundernas produktivitet, lönsamhet och säkerhet. Vi har en världsledande position inom utvalda områden – verktyg för metallbearbetning, maskiner och verktyg för gruv- och anläggningsindustrin, rostfria material, speciallegeringar, högtemperaturmaterial samt processystem. Koncernen hade 2014 cirka 47 000 anställda, representation i cirka 130 länder och en omsättning på cirka 89 miljarder SEK.
Deadline: 28 Aug
Job-ID: 339866