Header

Accountmanager Major Donors

Oxfam Novib zoekt een enthousiaste Accountmanager Major Donors die wil meewerken aan een rechtvaardige wereld zonder armoede.
Wereldwijd strijden mensen voor hun rechten en voor een menswaardig bestaan. Oxfam Novib steunt hen daarbij. Wij financieren projecten, werven fondsen, lobbyen en voeren campagne om onrecht en armoede aan te pakken. Dit doen we niet alleen, maar samen met burgers, organisaties, bedrijven en overheden. Wij zijn lid van Oxfam International, een groep van dertien ontwikkelingsorganisaties over de hele wereld.
Accountmanager Major Donors
32-36 uur per week
Standplaats Den Haag
De afdeling Marketing & Fondsenwerving zorgt voor inkomsten om onze projecten te financieren. Dit doen wij via onze achterban van ruim 400.000 donateurs en steun vanuit het bedrijfsleven. Het verder uitbouwen van ons netwerk van major donors is een van onze speerpunten. Om deze ambitie waar te maken, zijn wij op zoek naar een gedreven fondsenwerver die zijn/haar commerciele talent wil inzetten voor een rechtvaardige wereld zonder armoede.
De functie
  • Je bent verantwoordelijk voor het verder uitbouwen en onderhouden van ons major donor netwerk. Hieronder valt ook het verkennen van de markt voor impact investors;
  • Je betrekt de directie, Raad van Toezicht en collega's van Oxfam Novib pro-actief bij je plannen en afspraken;
  • Je verkent de mogelijkheden in onze programmalanden en maakt op basis hiervan aansprekende projectvoorstellen voor major donors;
  • Je organiseert thema-bijeenkomsten en zorgt voor goede rapportages van de projecten die de major donors steunen; je bent het persoonlijke aanspreekpunt voor major donors en de betrokken programmamedewerkers.
Functie-eisen
  • Je beschikt over een afgeronde WO/HBO opleiding;
  • Je hebt ruime werkervaring in commerciele (accountmanagement) functies; in het bedrijfsleven, bankenwereld of de non-profit sector;
  • Je begrijpt wat major donors willen en hoe hen te benaderen en te bedienen;
  • Je hebt een groot netwerk in allerlei sectoren, bij voorkeur onder potentiele donoren;
  • Je bent een zelfstarter, een netwerker pur sang en ondernemend ingesteld;
  • Je straalt senioriteit uit, je bent een prettige gesprekspartner voor directie en raad van toezicht van Oxfam Novib en topmensen uit het bedrijfsleven;
  • Je spreekt en schrijft vloeiend Engels.
Wij bieden
De functie is ingeschaald in salarisschaal 10, hierbij hoort een maximumsalaris van EU 4.528,- bruto per maand op basis van 36 uur. Wij bieden een jaarcontract met mogelijkheid van verlenging.
Meer informatie en sollicitatieprocedure
Ben je geinteresseerd? Stuur dan voor 29 september 2014 je sollicitatiebrief voorzien van je CV en onder vermelding van vacaturenummer 5-265 naarjobs@oxfamnovib.nl ter attentie van Hans van Steen. Meer informatie over de vacature is te verkrijgen bij Marie-Julie Alberda, (Marie-Julie.Alberda@oxfamnovib.nl), Productmanager, Marketing & Fondsenwerving.