Header

CARE Nederland is per direct op zoek naar een Directiesecretaris (ft)

Over CARE Nederland
CARE Nederland is onderdeel van CARE, een internationale humanitaire- en ontwikkelingsorganisatie. CARE Nederland helpt wereldwijd om kwetsbare gemeenschappen weerbaar te maken tegen natuurrampen en gewelddadige conflicten. Wij strijden voor menselijke waardigheid. Wij zijn ervan overtuigd dat elk mens innerlijke kracht heeft. Een kracht om te herstellen na onheil, om bij tegenslagen kansen te zien. Om een keer vaker op te staan dan te vallen. We pakken de complexe oorzaken van armoede aan. Op de allermoeilijkste plekken voor de allerarmsten. Met slimme en werkende oplossingen.

CARE Nederland bestaat uit vier afdelingen:
- Programme Team
- Marketing & Communicatie
- Finance & Control
- Office Management.

De organisatie wordt aangestuurd door een algemeen directeur die verantwoording aflegt aan de Raad van Toezicht.

Over de functie
Als directiesecretaris ben je verantwoordelijk voor de inhoudelijke en organisatorische ondersteuning van de algemeen directeur. Tevens ben je secretaris van de Raad van Toezicht (RvT) en het Management Team (MT). Je bent de olie in de machine van CARE Nederland, zorgt voor goede besluitvorming, verslaglegging en opvolging van Directie, MT en RvT besluiten. De secretaris levert bijdragen aan (inter)nationale projecten (bijv. de implementatie van de wereldwijde CARE Vision 2020) en is daarnaast verantwoordelijk voor de aansturing van het Office Management.

De afdeling Office Management is verantwoordelijk voor de dagelijkse ondersteuning van directie en andere medewerkers als het gaat om interne organisatorische aangelegenheden zoals facilitaire zaken, de receptie, secretariaatswerkzaamheden en inkoop. De afdeling bestaat uit twee office managers (duobaan).

De belangrijkste resultaatgebieden:
1. Ondersteuning van de directeur op strategisch en tactisch niveau:
* Ondersteunt de directeur bij zijn activiteiten voor het CARE International netwerk.
* Draagt bij aan strategische projecten die van belang zijn om ook in de toekomst de belangrijke missie van CARE te blijven realiseren.
* Beheert de agenda van de directeur en onderhoudt interne en externe contacten, stelt prioriteiten bij het maken van afspraken en zorgt voor opvolging van afspraken voortvloeiend uit diverse overleggen.
* Geeft ondersteuning bij de voorbereiding van de beleidscyclus, initieert en bewaakt planningen, draagt zelfstandig zorg voor de planning van activiteiten van het Management Team (MT) en ondersteunt deze waar nodig.
* Voert het secretariaat voor de directeur en het MT, waaronder het notuleren van vergaderingen en het voorbereiden van stukken van het MT en CARE Nederland.
* Draagt zorg voor het goed verlopen van contacten met leden van de RvT en andere strategische contacten van de directeur.
* Bereidt de RvT vergaderingen (6 per jaar) voor in overleg met de directeur, zorgt voor verslaglegging en opvolging van acties en besluiten en verzorgt regelmatige update aan RvT.
* Attendeert de directeur op bijzondere omstandigheden die zijn persoonlijke aandacht vragen en draagt, in overleg met de directeur, zorg voor interne communicatie.

2. Office Management:
* Verantwoordelijk voor de aansturing en kwaliteit van het Office Management.
* Draagt zorg voor het beheer van het algemeen archief van de organisatie.
* Onderhoudt contacten met leveranciers, verhuurder, etc.

Wat is jouw profiel?
De directiesecretaris die wij zoeken voelt zich sterk verbonden met de visie en missie van CARE, heeft een scherpe analytische geest en voelt feilloos aan wat een klein team (30-35 fte) van bevlogen professionals nodig heeft om optimaal te kunnen functioneren. Ervaring en kennis van noodhulp en ontwikkelingshulp is van groot belang om deze uitdagende rol met succes te kunnen invullen. 

Functie eisen:
* WO werk- en denkniveau.
* Zeer goede beheersing van Nederlands en Engels, zowel mondeling als schriftelijk en bij voorkeur een of meer andere moderne talen.
* Minimaal 2 jaar ervaring in een vergelijkbare functie, bij voorkeur bij een internationale NGO.
* Bereid tot flexibel werken (op onverwachte- en onregelmatige werktijden, indien de situatie dat vereist).
* Communicatieve, organisatorische, secretariele en leidinggevende vaardigheden.
* Stressbestendige, pro-actieve en zelfstandige werkhouding.
* Uitstekende beheersing van office ICT (Outlook, Word, Windows, etc.).

Wij bieden:
* een organisatie van enthousiaste professionals die elke dag strijden voor menselijke waardigheid en minder armoede
* een afwisselende en uitdagende functie waarbij eigen initiatief wordt gestimuleerd;
* werkweek van 40 uur;
* contract voor een jaar met mogelijke verlenging;
* een passend salaris gebaseerd op ervaring en achtergrond, waarbij BBRA van toepassing zal zijn.

Standplaats:
Den Haag

Solliciteren:
Ben je geinteresseerd in deze functie en voldoe je aan de gestelde eisen, dan ontvangen wij graag jouw motivatiebrief (maximaal 1 pagina) en CV voor 15 augustus 2014.
Deze kun je sturen naar recruitment@careinternational.org. Vermeld in het onderwerp de titel van de functie.
Voor vragen kun je contact opnemen met onze afdeling personeelszaken op telefoonnummer 070-3105050
* Wij behouden ons het recht voor personen voor de sluitingsdatum te benaderen. Zolang de vacature zichtbaar is op de website blijft reageren mogelijk, tenzij de sluitingsdatum voorbij is.
* Voor meer informatie over CARE Nederland kun je onze website bezoeken:www.carenederland.org.

We gaan niet in op aanbiedingen of samenwerkingsverzoeken naar aanleiding van vacatures