Header

REDOVISNINGSEKONOM

AFFÄRSINRIKTAD & KUNDMEDVETEN?
VI VILL VETA MER OM DIG
Sandvik Mining och Sandvik Construction är affärsområden inom Sandvik-koncernen och världsledande leverantörer av produkter och tjänster inom bergborrning, bergavverkning, bearbetning, rivning och hantering av bulkmaterial. I vår strävan att erbjuda helhetslösningar för våra kunder, har vi gjort flertalet investeringar i forskning och utveckling av nya produkter och förvärvat många starka varumärken. Varje har integrerats sömlöst i erbjudandet, för att skapa unika synergieffekter och värde för våra kunder inom gruv- och anläggningsindustrin.
Ekonomiavdelningen på Sandvik Mining & Construction Sverige AB utgör en central funktion för ekonomiska tjänster, och stödjer bolagets verksamhet i Sverige. För att stärka och se till att centrala finansprocesser effektiviseras, samt sträva efter att vidareutveckla Sandviks affärsområden både på regional och global nivå söker vi nu en hängiven och serviceinriktad redovisningsekonom. Du kommer att få en spännande möjlighet att verka inom en dynamisk och kundfokuserad miljö, samt med diverse affärsprocesser och projekt. Tjänsten är placerad i Sandviken.
Arbetsuppgifter
Som redovisningsekonom hanterar du samordning, administration och redovisning av finansiella tjänster men du sköter även lager, revision och reskontrarelaterade delar. Du arbetar väldigt kundinriktat, i den bemärkelsen att du har kontinuerlig kontakt med våra externa partners, kunder och leverantörer. Du godkänner och granskar bokslutsbokningar såsom periodiseringar, värderingar och justeringar av kundreskontran. En viktig del av arbetsuppgifterna är också att förbereda underlag för bokslutsrapportering. Flertalet av Sandviks transaktionella ekonomiprocesser och rapportering utförs av en tredjepartsleverantör, samt Sandvik Ekonomi Sverige, som Ekonomiavdelningen har ett tätt samarbete med.
Din profil
Vi söker dig med en, för tjänsten, relevant utbildning inom redovisning och med gedigen praktisk/teoretisk erfarenhet av finansiell redovisning; eventuellt har du tidigare arbetat inom revisionsområdet. Du är kunnig inom bokföring och har även juridiska kunskaper inom redovisningsområdet, vilket gör att du enkelt kan sätta dig in i rättsliga sammanhang och liknande frågor. Tjänsten förutsätter goda kunskaper i engelska och svenska, både i tal och i skrift.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser gärna att dessa utmärks av att du är en metodisk problemlösare som arbetar noggrant och strukturerat, samtidigt som du är van att arbeta självständigt och att ta egna initiativ. Eftersom arbetet innefattar mycket kontakt med både externa och interna motparter värdesätter vi att du är en lagspelare med en välutvecklad känsla för service, samt en mycket god kommunikatör. Du är öppen, positiv och har en ödmjuk attityd gentemot medarbetare såväl som kunder.
Vi arbetar aktivt för att skapa en arbetsplats som präglas av mångfald och inkludering.
Kontaktinformation
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Mikael Andersson, rekryterande chef, +46 (0)70 202 62 27
Facklig/a kontaktperson/er
Richard Henriksson, Unionen, +46 (0)8 685 94 88
Karolina Kangas, Unionen, +46 (0)26 262 397
Rickard Andreasson, Sveriges Ingenjörer, +46 (0)26 651 83
Välkommen med din ansökan senast 2015-08-21.Läs mer om Sandvik och ansök via www.sandvik.se/karriar, jobb-id: 339964.
För frågor angående rekryteringsprocessen kontakta HR Services, 020-26 14 44.
Ansvarig rekryterare
André Söderholm
För mer information, besök facebook.se/sandvik.karriar
Sandvik är en högteknologisk och global industrikoncern som erbjuder produkter, tjänster och service som förbättrar kundernas produktivitet, lönsamhet och säkerhet. Vi har en världsledande position inom utvalda områden – verktyg för metallbearbetning, maskiner och verktyg för gruv- och anläggningsindustrin, rostfria material, speciallegeringar, högtemperaturmaterial samt processystem. Koncernen hade 2014 cirka 47 000 anställda, representation i cirka 130 länder och en omsättning på cirka 89 miljarder SEK.
Deadline: 21 Aug
Job-ID: 339964