Header

Communicatie Adviseur

CARE Nederland is op zoek naar een:
Communicatie Adviseur voor 38 uur (1 fte)
Over CARE Nederland
CARE Nederland is onderdeel van CARE, een internationale humanitaire en ontwikkelingsorganisatie. CARE Nederland helpt wereldwijd om kwetsbare gemeenschappen weerbaar te maken tegen natuurrampen en gewelddadige conflicten. Wij strijden voor menselijke waardigheid. Wij zijn ervan overtuigd dat elk mens innerlijke kracht heeft. Een kracht om te herstellen na onheil, om bij tegenslagen kansen te zien. Om een keer vaker op te staan dan te vallen. We pakken de complexe oorzaken van armoede aan. Op de aller moeilijkste plekken voor de allerarmsten. Met slimme en werkende oplossingen.
De afdeling:
Binnen CARE Nederland is het Marketing & Communicatie team verantwoordelijk voor fondsenwerving, vergroten naamsbekendheid, profilering van CARE in Nederland en het aangaan van strategische samenwerkingen met het bedrijfsleven.
Het team bestaat uit 6 personen en wordt aangestuurd door de Directeur Marketing & Communicatie
De functie:
Doel van de functie is tweeledig. In de eerste plaats is zij/hij verantwoordelijk voor de realisatie van de CARE community doelstellingen en mede-realisatie van de naamsbekendheid / profileringsdoelstellingen van CARE op de particuliere markt. Daarnaast verricht zij/hij activiteiten ter versterking van de profilering, en het verspreiden van CARE's expertise op de focusthema's richting beleidsmakers, institutionele donoren en peer organisaties.
Dit doet zij/hij in nauwe afstemming met de Fondsenwervers particuliere markt, de Senior communicatie adviseur en de advocacy- en programma collega's. De Communicatie adviseur legt verantwoording af aan de Directeur Marketing en Communicatie.
RESULTAATGEBIEDEN
Particuliere markt: Community strategie & plan + naamsbekendheid / profilering
Input voor CARE community strategie en opstellen CARE community plan op basis van de doelstellingen (waaronder beheer van de CARE Nederland website);
Uitvoering van activiteiten ter vergroting- en behoud van particuliere donateurs en achterban van CARE in Nederland;
Verricht communicatie activiteiten gericht op vergroten van naamsbekendheid en verbeteren van profilering van CARE onder haar particuliere doelgroep;
Benadert media, stelt in samenspraak met collega persberichten op en bepaalt gezamenlijk woordvoering;
Afstemming met 1 of meerdere ambassadeurs.
Profilering richting beleidsmakers, institutionele donoren en peer organisaties
Verzorging van effectieve communicatie-uitingen richting een gespecialiseerd publiek van beleidsmakers etc. over de CARE focusthema's (d.m.v. bijv. blogs, artikelen, publicaties etc.), content verzorgen voor thematische CARE portals;
In samenspraak met programma/advocacy collega's ontwikkelen van rapporten/publicaties en zorgen voor effectieve verspreiding naar o.a. policymakers, peers en kennisinstituten;
In samenspraak met programma/advocacy collega's coordinatie van evenementen gericht op beleidsmakers en institutionele donoren.
SPEELRUIMTE
De Communicatie adviseur stelt een CARE Community plan op op basis van de afgegeven doelstellingen en voert de daaruit voortvloeiende activiteiten zelfstandig uit. In afstemming met de Fondsenwervers Particuliere markt verricht zij/hij de communicatie gericht op werving en behoud van particuliere donateurs. Tevens voert zij/hij zelfstandig een deel van de naamsbekendheid / profilerings activiteiten richting de Particuliere markt uit en activiteiten gericht op de profilering richting beleidsmakers en institutionele donoren. Er is nauwe afstemming met de Senior communicatie adviseur, de Fondsenwervers Particuliere Markt en de programma / advocacy collega's. Zij/hij rapporteert aan de directeur Marketing & Communicatie.
CONTACTEN
Er vindt regelmatig overleg en afstemming plaats met de Fondsenwervers Particuliere markt, de Senior communicatie adviseur en de programma & advocacy collega's. Naast interne contacten heeft de communicatie adviseur externe contacten met communicatie-leveranciers, kennisinstituten, peers en pers/media.
KENNIS EN VAARDIGHEDEN
Zij/hij is een goede copywriter, is op de hoogte van de laatste online/social media ontwikkelingen en is in staat communicatie op goede wijze af te stemmen op de verschillende doelgroepen. Tevens heeft zij/hij grote affiniteit met de OS-sector en is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de sector. Zij/hij benadert makkelijk pers/media. Zij/hij is daadkrachtig, creatief, initiatiefrijk, flexibel en resultaatgericht.
FUNCTIE EISEN
HBO werk- en denkniveau;
Minimaal 3 jaar werkervaring in vergelijkbare communicatie functie; bij (sterke) voorkeur in OS-sector;
Gedegen kennis en praktische ervaring met alle gangbare communicatie toepassingen;
Heeft een netwerk binnen de media en/of is in staat dit snel zelfstandig op te bouwen;
Voldoende ervaring om externe leveranciers aan te kunnen sturen;
Goed en vlot schrijven; een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal; goede beheersing van de Engelse taal;
In staat complexe onderwerpen te vertalen naar beeldende, effectieve publiekstaal en communicatie af te stemmen op de doelgroep;
In staat afwegingen te maken in gevoelige zaken rond veiligheid, inhoudelijk communicatie-boodschappen etc.;
Daadkrachtig, creatief, flexibel, initiatiefrijk en resultaatgericht.
Wij bieden:
een afwisselende functie waarbij eigen initiatief wordt gestimuleerd;
contract voor een jaar met mogelijke verlenging;
een bruto maandsalaris gebaseerd op BBRA schaal (inschaling afhankelijk van relevante werkervaring);
Standplaats:
Den Haag
Solliciteren:
Ben je geinteresseerd in deze functie en voldoe je aan de gestelde eisen, dan kun je via deze link je sollicitatie versturen voor 18 september 2015;https://cvselectie.net/Communicatieadviseur
Voor vragen kunt u contact opnemen met Dhr. Richard Kooge.Kooge@carenederland.org
Een EU werkvergunning is een vereiste voor deze positie.
Wij behouden ons het recht voor personen voor de sluitingsdatum te benaderen. Zolang de vacature nog zichtbaar is blijft reageren mogelijk tenzij de sluitingsdatum voorbij is.
Voor meer informatie over CARE Nederland kun je onze website bezoeken:www.carenederland.org
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.