Header

REDOVISNINGSEKONOM TILL TREASURY ACCOUNTING

AFFÄRSMÄSSIG & KOORDINERANDE?
VI VILL VETA MER OM DIG
Country Finance Sweden är landets centrala funktion för ekonomitjänster samt affärspartner för Sandviks verksamhet i Sverige. För att skapa en ekonomiavdelning där vi effektiviserar centrala ekonomiprocesser och stärker Sandviks affärsområden på global nivå fortsätter vi nu utvecklingen mot en mer enhetlig och strategisk organisation. Vi söker därför en engagerad och målmedveten Treasury Accountant till ett team om ca tio personer på Group Services, Country Finance med placering i Sandviken. Group Services arbetar med det övergripande ansvaret för hela kundreskontraflödet och bistår med expertiskunskap gällande dess transaktionella hantering. Utöver detta omfattas även ansvarsområden av betalningsprocesser, avstämningar, interna mellanhavanden och factoring för de svenska bolagen inom koncernen.
Arbetsuppgifter
Som Treasury Accountant agerar du koordinator för flertalet svenska bolag gentemot Sandvik Treasurys olika funktioner såsom Cash Management och Front Office. Du ansvarar bland annat för likviditetshantering, CRM-affärer, factoring-processen samt avstämningar och bokslutsrelaterade bokningar. Rollen innebär kontakt med nationella och internationella Sandvikbolag, samt våra externa partners.
Din profil
Vi söker dig med en för tjänsten relevant utbildning inom redovisning eller finans. Du har minst ett års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter, alternativt relevanta erfarenheter från bank eller finans. Kunskap inom SAP, Movex/M3 eller större affärssystem är meriterande. Tjänsten förutsätter goda kunskaper i engelska och svenska, både i tal och skrift.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser gärna att dessa utmärks av att du är analytisk och arbetar noggrant och strukturerat. Du är van att arbeta självständiga och ta egna initiativ. Eftersom arbetet innefattar mycket kontakt med både externa och interna motparter värdesätter vi att du är serviceinriktad och en god kommunikatör. Du är öppen med en positiv och ödmjuk attityd gentemot medarbetare såväl som motparter.
Då Sandvik i dagsläget genomgår stora förändringar söker vi dig som gillar att arbeta i en dynamisk miljö och har en stor vilja att påverka och förbättra. Du drivs av att leverera med hög kvalitet, ibland under tidspress. För att trivas i rollen tror vi även att du är en flexibel person som kan anpassa dig till nya förutsättningar och stortrivs att arbeta i team.
Vi arbetar aktivt för att skapa en arbetsplats som präglas av mångfald och inkludering.
Kontaktinformation
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Anette Holck, rekryterande chef, +46 (0)70 665 34 79
Facklig/a kontaktperson/er
Anna Klasson, Akademikerföreningen, 026- 26 55 75
Per Hedman, Unionen, 026- 26 50 14
Glenn Holm, Ledarna, 026- 26 38 09
Välkommen med din ansökan senast 2015-06-22. Läs mer om Sandvik och ansök via www.sandvik.se/karriar, jobb-id: 339222.
För frågor angående rekryteringsprocessen kontakta HR Services, 020-26 14 44.
Ansvarig rekryterare
Anne Thunström
Följ oss även på facebook.se/sandvik.karriar
Sandvik är en högteknologisk och global industrikoncern som erbjuder produkter, tjänster och service som förbättrar kundernas produktivitet, lönsamhet och säkerhet. Vi har en världsledande position inom utvalda områden – verktyg för metallbearbetning, maskiner och verktyg för gruv- och anläggningsindustrin, rostfria material, speciallegeringar, högtemperaturmaterial samt processystem. Koncernen hade 2014 cirka 47 000 anställda, representation i cirka 130 länder och en omsättning på cirka 89 miljarder SEK.
Deadline: 22 Jun
Job-ID: 339222