Header

Zakelijk leider

Critical Mass laat jongeren ervaren hoe conflicten ontstaan. Wij laten jongeren voelen hoe het is om buitengesloten te worden. We dagen hen uit te experimenteren met verschillende stijlen van ruziemaken en conflict-oplossen. We confronteren hen met hun eigen vooroordelen. Hierdoor stappen ze even in de schoenen van de ander, voelen andere emoties en kijken opnieuw naar hun eigen aannames en gedrag. We doen dit bijvoorbeeld in ons project VRIEND&VIJAND, waarin we met vijf 'confrontatiecontainers' langs scholen door het hele land trekken om zo te werken aan sociale veiligheid. 

Critical Mass is op zoek naar een enthousiaste en ondernemende

Zakelijk leider 
(24 tot 32 uur)
Over de functie
De zakelijk leider creeert de ideale omstandigheden en zorgt voor alle randvoorwaarden zodat de plannen en projecten van Critical Mass verwezenlijkt kunnen worden. Jij weet hoe je creatieve ideeen kunt omzetten naar concrete en haalbare plannen. Je werkt hierin nauw samen met de creatief leider. Acquisitie van zowel externe opdrachten als subsidies, vormgeven van een gezond financieel beleid, het zorgdragen voor een sterk personeelsbeleid en het stroomlijnen van de interne organisatie zijn hierbij de belangrijkste kerntaken.
Over jou
Wij zoeken iemand die gelooft in het werk van Critical Mass, en dit werk vanuit zakelijk instinct verder kan brengen. Je bent communicatief zeer vaardig en kunt schakelen tussen een fonds, een potentiele opdrachtgever, een samenwerkingspartner en een medewerker. Je werkt secuur, en weet deze werkstijl ook over te brengen op de rest van de organisatie. Je realiseert je wat werken bij een relatief kleine organisatie (ongeveer 5 medewerkers) inhoudt, en hebt er zin in om op flexibele, zelfstandige en oplossingsgerichte wijze met een sterk team aan de slag te gaan.
Je kerntaken
Fondsenwerving en acquisitie
- acquireren van fondsen, sponsors en donateurs;
- onderhouden van contacten met zakelijke (samenwerkings)partners;
- zorgdragen voor een positief en onderscheidend imago van Critical Mass;
- strategische visie ontwikkelen op de inzet van communicatiemiddelen
Financien
- vormgeven van het financieel beleid;
- budgetbewaking, samen met projectleiders;
- het opstellen van financiele rapportages en een (financieel) jaarverslag;
- opstellen van projectbegrotingen en subsidieverantwoordingen
Interne organisatie
- creeren van voorwaarden die leiden tot een professioneel werkklimaat;
- vormgeven van het medewerkersbeleid, waaronder arbeidsvoorwaarden, deskundigheidsbevordering, aanname en beoordeling van medewerkers;
- ontwikkeling van een langetermijnvisie, en het omzetten van deze visie in concrete (project)plannen;
- voorbereiden van en deelnemen aan bestuursvergaderingen;
- toezicht houden op contracten, verzekeringen en administratie

Wat vragen wij?
- Minimaal 3-5 jaar relevante werkervaring;
- Aantoonbare ervaring in fondsenwerving en andere vormen van financiele werving;
- Aantoonbare leidinggevende ervaring (in de culturele / maatschappelijke sector);
- Aantoonbare ervaring als financieel eindverantwoordelijke;
- Relevant netwerk van maatschappelijke organisaties, fondsen en andere mogelijke partners.

Wat bieden wij?
Je komt te werken in een enthousiast team en krijgt veel vrijheid om een succes van de functie te maken. Het salaris en de bijbehorende arbeidsvoorwaarden zijn passend voor een kleine en ideele organisatie.
Meer informatie en reacties:
Voor meer informatie over de functie kun je via e-mail contact opnemen met Hiske Arts via hiske@criticalmass.nu.
Je reactie, waarin je duidelijk aangeeft waarom juist jij een geschikte kandidaat voor deze functie bent, kun je inclusief je CV uiterlijk 30 september 2014 mailen naarzakelijkleider@criticalmass.nu t.a.v. Hiske Arts.
De eerste gesprekken vinden overdag plaats op vrijdag 10 oktober in Utrecht. De kandidaten die doorgaan naar de tweede ronde gesprekken krijgen voorafgaand hieraan op maandag 13 oktober tussen 16.00-18.00u een rondleiding door de 'confrontatiecontainers' van ons project VRIEND&VIJAND in Oss.
Kijk voor meer informatie over Critical Mass op www.criticalmass.nu