Header

Webredacteur - projectmanager (32 uur per week) afd. Corporate communicatie

Cordaid gelooft in een wereld zonder armoede en uitsluiting. Daar zetten we ons voor in, met hart en ziel. We streven naar een rechtvaardige en duurzame samenleving waarin ieder mens telt. We staan voor kennis en talenten delen tussen Noord en Zuid, tussen boeren en bedrijfsleven, tussen activisten en beleidsmakers. Waar armoede, conflict en uitsluiting samenlevingen verscheuren, verbinden wij mensen en gemeenschappen. Ook staan we voor professionalisme, expertise en medemenselijkheid over alle grenzen heen, om het verschil te maken waar dat het hardst nodig is.
Hand in hand met ruim 800 gedreven partnerorganisaties in Afrika, Azie, het Midden-Oosten en Latijns-Amerika verbeteren wij structureel de levensomstandigheden van de armste en meest uitgesloten bevolkingsgroepen - de bottom billion. Dat doen we waar natuurrampen toeslaan, waar conflicten gemeenschappen verscheuren en waar onderontwikkeling gezinnen in de greep houdt van extreme armoede. In Nederland presenteren wij ons onder de namen Cordaid, Cordaid Memisa, Cordaid Mensen in Nood, Cordaid Kinderstem, Cordaid Microkrediet en Cordaid Bond zonder Naam.
Webredacteur - projectmanager (32 uur per week)
Afdeling Corporate Communicatie
De afdeling Corporate Communicatie is verantwoordelijk voor het imago, de zichtbaarheid en de communicatie met de stakeholders van Cordaid. Wij bouwen aan (online) gemeenschappen rond de kwesties van armoede die mensen wereldwijd verbinden. Wij onderhouden de eigen media, de persvoorlichting, de corporate lobby en de interne communicatie.
Wat je doet
Als ervaren webredacteur en projectmanager weet je onze online communicatie-instrumenten optimaal in te zetten om de internationale B to B doelgroepen te bereiken. Je weet de brug te slaan tussen owned en earned media en je vertaalt de boodschappen naar tekst en beeld waardoor je viral marketing en web-management vermengt met het redactionele werk. Je voert projecten uit om inhoudelijke en technische verbeteringen door te voeren en implementeert de adviezen die voortkomen uit de webstatistieken. Daartoe werk je samen met de interne technisch webbeheerders en stuurt externe webbureaus aan.
Je weet samen met onze professionals de actualiteit en urgentie van ons werk tot uiting te brengen via de journalistieke content voor onze online media in zowel de Nederlandse als de Engelse taal. Je weet hoe je samen met community management de betrokkenheid van webbezoekers vergroot en je ziet wereldwijd kansen om online communities met elkaar en met Cordaid te verbinden. Je blijft op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen en zorgt ervoor dat de publicaties bijdragen aan het versterken van het imago van Cordaid. Je hebt een vlotte pen, je weet snel tot de kern van een boodschap te komen en je hebt gevoel voor inhoud en beeld.
Wie je bent
Je hebt tenminste 5 jaar ervaring met webredactie en projectmanagement en je hebt kennis van journalistieke technieken op WO-niveau
Je hebt een perfecte beheersing van 'US-English' en de Nederlandse taal in woord en geschrift
Je hebt ervaring met het aansturen van een (online) redactie, projecten en externe bureaus
Je hebt aantoonbare vaardigheden in het schrijven van informatieve-, journalistieke, inspirerende en wervende artikelen
Je hebt visie op en kennis en ervaring met het beheren van websites en diverse digitale media en weet hoe je snel technisch en inhoudelijk anticipeert op gebruikersstatistieken
Je hebt affiniteit met moderne ontwikkelingssamenwerking en bent op de hoogte van actualiteiten in andere media
Je bent stressbestendigheid, dienstverlenend en je kan goed samenwerken
Wat wij bieden
een uitdagende baan in een professionele organisatie
een wereldwijd opererende organisatie met aandacht voor diversiteit
goede arbeidsvoorwaarden
een bruto maandsalaris tussen 2515, - en EU 3879, - op basis van een 36-urige werkweek, afhankelijk van relevante ervaringsjaren
een functie voor vooralsnog een jaar, met mogelijkheid tot verlenging
Meer informatie
Ben je geinteresseerd in deze functie en voldoe je aan alle gestelde eisen, reageer uiterlijk 6 oktober met een Engelstalige brief en CV door middel van de ''solliciteren'' knop op: http://www.cordaid.org/nl/over-ons/werken-bij-cordaid/vacatures/, t.a.v. Edward de Ruiter, HR adviseur.
Bezoek voor meer informatie over Cordaid onze website: www.cordaid.org .
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.