Header

Vrijwilligerscoördinator in Nicaragua

Gedurende vier maanden zullen we in het afgelegen dorp Bum diverse projecten uitvoeren, waarbij Nederlandse en Nicaraguaanse vrijwilligers samenwerken. Stichting SamenScholen is op zoek naar een vrijwilligerscoordinator die alles rondom het verblijf van de Nederlandse vrjwilligers in Nicaragua coordineert, de onderlinge samenwerking tussen Nederlandse en lokale vrijwilligers begeleidt en daarnaast ook de projectadministratie beheert.
Start project: 1 februari 2015
Einde project: 1 juni 2015
Locatie: afgelegen dorp Bum, regio R.A.A.N., Nicaragua
Stichting SamenScholen
Samen met de lokale bevolking werkt Stichting SamenScholen aan onderwijsverbeteringen aan de Oostkust van Nicaragua, door het bouwen van scholen en het trainen van docenten. We slaan tevens een brug tussen schoolbanken en de arbeidersmarkt door middel van training en het stimuleren van lokaal ondernemerschap. Onze projecten in Nicaragua worden gedragen door Nederlandse vrijwilligers.
Jouw taken
Alle praktische zaken rondom de vrijwilligers allen onder jou verantwoording, zoals: registratie van lokale vrijwilligers op de bouw plaats, organiseren van huisvesting, zorg voor voldoende water en voedsel in het dorpje Bum. Je geeft het goede voorbeeld en bent een luisterend oor indien nodig. Daarnaast beheer je de kas en de projectbudgetten, en je houdt de financiele projectadministratie bij. Je rapporteert regelmatig naar de Stichting in Nederland en je schrijft een eindrapportage.
Vereisten
- Ervaring met ontikkelingswerk of interculturele samenwerking
- Goede Spaanse taalvaardigheid
- Je hebt gevoel voor culturele verschillen en kan afgewogen beslissingen maken
- Je bent flexibel & oplossingsgericht.
- Je bent een groepsmens en je beschikt over uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden
- Je staat achter de visie van de Stichting en kunt dit uitdragen.
- Je hebt ervaring met Excel
- Sterk verantwoordelijkheidsgevoel
- Je bent beschikbaar voor voor bereidingsbijeenkomsten in NL

Wat wij bieden...
Er zijn geen inschrijvingskosten. Je krijgt betaald naar lokale maatstaven, wat neerkomt op 250 euro per maand. Op locatie is inwoning geregeld, net als lunch en avondeten op werkdagen. Reiskosten zijn voor jezelf.
Interesse?
Stuur je CV en motivatiebrief (incl. 2 referenties) naar:info@stichtingsamenscholen.org. Voor vragen kun je ook bellen 06-51061167.

Meer vacatures vind je op www.stichtingsamenscholen.org/nl/vrijwilliger/vacatures