Header

Junior Projectleider

Bedrijfsinformatie
VNG International is de project managementorganisatie voor Internationale Samenwerking van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Onze missie is het ontwikkelen van een krachtig en democratisch lokaal bestuur wereldwijd in ontwikkelingslanden en landen in transitie. Wij implementeren daartoe 60+ projecten op jaarbasis gericht op capaciteitsopbouw van nationale en lokale overheden, en ondersteuning van decentralisatieprocessen. Europese en internationale samenwerking tussen lokale overheden behoort nadrukkelijk tot ons werkterrein. VNG International is een bedrijf dat internationaal diensten aanbiedt aan de publieke sector veelal in opdracht van de Europese Commissie, Nederlandse Ministeries, Wereldbank, en andere nationale en multilaterale instellingen. VNG International heeft een jaaromzet van ruim EU16 miljoen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Den Haag waar 45 mensen werkzaam zijn. Daarnaast heeft VNG International buitenlandse vestigingen waaronder drie dochterbedrijven in Tsjechie, Zuid Afrika en Tunesie. VNG International werkt verder met een pool van experts op relevante vakgebieden voor haar projecten en programma's.
Wij zoeken vanaf ca. 1 oktober a.s. aanvullingen voor ons team op het niveau vanJunior Projectleider.
Het betreft 2 verschillende profielen, zoals hieronder beschreven.
Junior Projectleider EMENA, Frans- en/of Arabischsprekend
Deze Junior Projectleider zal werken in projecten en programma's die zich richten op de versterking van lokale overheden, hun verenigingen en partners zoals ministeries van Binnenlandse Zaken in de regio Midden-Oosten en Noord-Afrika (met een mogelijke uitstap naar projecten elders).
Wij zoeken iemand die gedreven is, die grote lijnen en belangen ziet maar ook accuraat zorgt dat details in orde zijn. Wij zoeken affiniteit met de regio en motivatie om bij te dragen aan de grote veranderingen daar. Een mix van geduld, doorzettingsvermogen, communicatieve handigheid en uitstraling in de omgang met de partners in de regio zijn nodig. Goede beheersing van het Frans en/of het Arabisch, naast het Engels, zijn een vereiste.
Junior Projectleider ASSALA
Deze Junior Projectleider zal werken in projecten en programma's die zich richten op de versterking van lokale overheden, hun verenigingen en partners zoals centrale ministeries en andere ontwikkelingsorganisaties in Sub-Sahara Afrika, Azie en Latijns Amerika. De nadruk ligt hierbij op projecten en programma's gericht op basisdienstverlening, vredesopbouw en wederopbouw.
Wij zoeken iemand die gedreven is, die grote lijnen en belangen ziet maar ook accuraat zorgt dat details in orde zijn. Wij zoeken affiniteit met de regio en motivatie om bij te dragen aan een stabiele en veilige leefomgeving voor burgers. Een mix van flexibiliteit, geduld, doorzettingsvermogen, culturele en conflictsensitiviteit, en uitstraling in de omgang met de partners in de regio zijn nodig. Goede beheersing van het Frans of Spaans, naast het Engels, is een pre. Een deel van de portefeuille zal bestaan uit (post-) conflictgebieden.
Algemene functiebeschrijving voor beide profielen
De werkzaamheden zijn grotendeels uitvoerend van aard en omvatten het organiseren van vergaderingen en workshops in Nederland en in het buitenland, onderhouden van contacten met partners in diverse landen, het informeren en contracteren van experts, het opstellen van zgn. Terms of Reference voor project-/programma-activiteiten en experts, financieel beheer, het zorg dragen voor rapportages en het inhoudelijk mede vormgeven van projecten en programma's. Verder is de Junior Projectleider nadrukkelijk betrokken bij acquisitietrajecten (bijvoorbeeld door het opstellen van expertprofielen, het rekruteren van experts, het identificeren van relevante achtergrondinformatie en bewerken van documenten en teksten).
De Junior Projectleider ondersteunt Projectleiders en heeft veelvuldig afstemming binnen de organisatie met het secretariaat en de financiele administratie, externe projectpartners en andere belanghebbenden.
Profiel van de ideale kandidaat
Wij zoeken iemand met:
* Vloeiende beheersing van het Nederlands, Engels en bij voorkeur ook Frans of Arabisch;
* Maximaal 2 jaar werkervaring (startersfunctie);
* Opleiding op WO of HBO niveau, bijvoorbeeld bestuurskunde, politicologie;
* Interesse in en/of ervaring met project management;
* Affiniteit met ontwikkelingsprocessen en de rol van lokale overheden daarbinnen;
* Flexibele en commerciele instelling;
* Daadkracht;
* Teamspeler;
* Nauwgezetheid, financieel beheer, organisatievermogen en stressbestendigheid;
* Reizen zal deel uitmaken van de functie.

Arbeidsvoorwaarden
- 23 vakantiedagen;
- 37-urige werkweek/ 20 ADV-dagen;
- Flexibele arbeidsvoorwaarden (verkopen ADV-dagen, aanschaf fiets etc.);
- Flexibele werktijden;
- Mogelijkheden tot thuiswerken;
- Salaris marktconform, afhankelijk van ervaring en achtergrond;
- Eindejaarsuitkering: vast 4,6%, resultaatsafhankelijk 3,4%;
- Tegemoetkoming is de reiskosten;
- Aanbod ziektekostenverzekering tegen aantrekkelijke collectieve kortingen;
- ABP-pensioen regeling (bijdrage werkgever ca. 70%).
VNG International biedt een dynamische, leerzame en plezierige werkomgeving en een aantrekkelijke positie in de kern van de internationale agenda.
Reageren op deze vacatures kan per e-mail naar recruitment.vngi@vng.nl tot uiterlijk zondag 31 augustus 2014.
Voor vragen kan contact opgenomen worden met: Anita Hoogerdijk/ HR Coordinator, 070 373 8774.
Acquisitie op basis van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.