Header

Beleidsmedewerker Gender Justice Internationaal

Interesse in gender justice wereldwijd en de Verenigde Naties? Kom het WO=MEN team versterken!
WO=MEN Dutch Gender Platform is een innovatief netwerk waarin uiteenlopende ontwikkelingsorganisaties, gender & vrouwenrechten organisaties, ondernemers, kennisinstellingen en activisten samenwerken. Het platform zet zich met succes in voorgelijke rechten van vrouwen en mannen in de wereld. Dat doen we door het versterken van kennisuitwisseling en -ontwikkeling tussen Nederlandse actoren en door lobby & advocacy gericht op politici en beleidsmakers (o.a. Tweede Kamerleden en de ministeries van Buitenlandse Zaken, Defensie en Onderwijs Cultuur en Wetenschap). Thema's zijn: gender, vrede & veiligheid, duurzame economische ontwikkeling, Nederlands beleid en gender justice bij de Verenigde Naties.
Ter versterking van ons dynamische, kleine team zoeken wij per direct een:
Beleidsmedewerker Gender Justice Internationaal
(0,8 fte - 32 uur)
De leden vormen het hart van het WO=MEN netwerk. Jij ondersteunt leden, verbindt hen aan elkaar en zorgt dat de kennis en expertise van leden tot zijn recht komt. Dat doe je onder andere door het organiseren van Algemene Ledenvergaderingen en andere manieren voor leden om informatie en kennis uit te wisselen.
Hierbinnen ben je verantwoordelijk voor het Gender Justice Internationaal programma. Veel lidorganisaties van WO=MEN zetten zich actief in om gender justice bij de VN aan te kaarten en samen met andere Nederlandse actoren hun inzet hiervoor te versterken. Jij coordineert de inzet van de leden van WO=MEN en tussen de leden en de Nederlandse overheid op dit thema. Tot slot draag je actief bij aan de beleidsprocessen binnen WO=MEN.
Taken:
In de functie van beleidsmedewerker Gender Justice Internationaal ben je verantwoordelijk voor:
* Bevorderen van samenwerking tussen leden ten behoeve van genderkennis en -expertise van het netwerk;
* Contacten onderhouden met leden en matchmaking vanuit het bureau van WO=MEN;
* Beleidsontwikkeling van WO=MEN Dutch Gender Platform;
* Coordineren van de samenwerking en uitvoering van de lobby bij de VN Commission on Status of Women (CSW); de Post-2015 Doelen, Beijing+20;
* Onderhouden van contacten binnen ministeries en met het internationale netwerk;
* Bijhouden en delen van actualiteiten op gebied van gender justice in de wereld en relevante ontwikkelingen bij de VN;
* Voeden van informatiedeling via WO=MEN communicatiekanalen zoals de nieuwsbrieven en social media;
* Waar nodig: trainingen en capaciteitsversterking van leden.
Jouw profiel:
* Een passende opleiding op HBO/WO niveau en minimaal 5 jaar relevante werkervaring met het internationale aspect van gender justice;
* Aantoonbare kennis op het gebied van gender justice internationaal;
* Aantoonbare ervaring met de VN en/of een internationaal netwerk;
* Goede kennis van IS en gender actoren in Nederland;
* Uitstekende schrijfvaardigheid, een vlotte en snelle pen;
* Ervaring met capaciteitsversterking, waaronder training;
* Zelfstandig, accuraat, flexibel en proactief;
* Kennis van en ervaring met het succesvol gebruiken van social media voor professionele doeleinden.
Ons aanbod:
Een inspirerende organisatie die toegang biedt tot een breed scala aan organisaties, ministeries en politici. Het WO=MEN netwerk is dankzij de successen in de afgelopen periode bezig met een inhoudelijke en professionele groei. De sfeer is collegiaal en betrokken.
WO=MEN zet zich in voor diversiteit en gelijke rechten. Personen van alle culturele achtergronden, mannen, vrouwen en alle genderidentiteiten zijn van harte welkom om te solliciteren.
Informatie over de functie kun je inwinnen bij Joni van de Sand, via j.vandesand@wo-men.nl of telefonisch via 070-3923106.
Mail je motivatiebrief en curriculum vitae t/m 14 augustus 2014 naar info@wo-men.nl. De eerste gesprekken zullen plaatsvinden in de week van 18 augustus.