Header

Project Officer 'Early Forced Marriages'

Stichting CHOICE for Youth and Sexuality is een organisatie die volledig wordt gerund door jongeren tussen de 16 en 29 jaar. CHOICE komt wereldwijd op voor het recht van jongeren om een eigen keuze te maken over seksualiteit en het wel of niet krijgen van kinderen. Dit doen we door in te zetten op onze twee hoofdprogramma's. In ons Youth Leadership programma ondersteunen en trainen we jongerenorganisaties die zich sterk maken voor seksuele en reproductieve gezondheid en rechten (SRGR). In het International Advocacy programma beinvloeden we beleid en besluitvorming op internationaal niveau, bijvoorbeeld door te lobbyen bij de Verenigde Naties in New York. CHOICE ontwikkelt daarnaast programma's om jongeren wereldwijd met elkaar in contact te brengen zodat zij in dialoog kunnen gaan over o.a. mensenrechten, seksuele identiteit, gezondheidszorg en educatie. Onze huidige programma's worden grotendeels uitgevoerd in samenwerking met een alliantie van internationale, lokale en Nederlandse organisaties (waaronder Rutgers WPF, AMREF Flying Doctors, dance4life, IPPF, STOP AIDS NOW! en Simavi).
Vanaf augustus 2014 tot en met juli 2015 zal CHOICE een nieuw project rondom de strijd tegen kindhuwelijken gaan uitvoeren in samenwerking met Plan Nederland. Voor dit nieuwe project zijn wij per direct op zoek naar een:
Project Officer Early and Forced Marriages (28 uur per week)
Als Project Officer ben je verantwoordelijk voor de implementatie van dit nieuwe eenjarige project rondom kindhuwelijken. Door meisjes te empoweren en een ondersteunende omgeving te creeren zetten Plan Nederland en CHOICE zich hiermee in om bij te dragen aan het beeindigen van kindhuwelijken. De rol van CHOICE, en met name de Project Officer, hierin is om zowel zogeheten girls clubs als lokale partnerorganisaties te trainen en een trainingscurriculum te ontwikkelen op advocacy, SRGR en leiderschap.
Functieomschrijving
Het werk van de Project Officer richt zich voornamelijk op het geven van trainingen en het ontwikkelen van een curriculum. In een jaar tijd zul je zes keer afreizen om clubs en organisaties in Zambia en Mozambique te trainen op onderwerpen als SRGR, jongerenparticipatie, advocacy, gendergelijkheid en leiderschap. Deze trainingen geef je altijd samen met een ander staflid of een youth advocate (vrijwilliger) van CHOICE. Hierbij is het ook jouw rol om je medetrainer te ondersteunen in de voorbereiding en uitvoering. Aan de hand van deze trainingen ben je in samenwerking met een consultant bezig met een trainingscurriculum opstellen dat na het aflopen van dit project nog gebruikt kan worden. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de (financiele) verantwoording en monitoring van dit project vanuit CHOICE.
Je werkt nauw samen met de Executive Director en de Program Officer Youth Leadership van CHOICE. Je werkt gemiddeld 28 uur per week, met uitzondering van de trainingsweken op locatie waar je gemiddeld 40 uur per week zal werken.
Profiel
Je bent goed in het overbrengen van kennis en kan groepen enthousiasmeren. Je beschikt over HBO/WO werk- en denkniveau en hebt aantoonbare ervaring met het geven van (internationale en/of interculturele) trainingen en het managen van (kleine) projecten. Daarnaast heb je affiniteit met internationale samenwerking, SRGR en/of jongerenparticipatie. Je onderschrijft het handvest van CHOICE en ziet jongeren/vrijwilligers als gelijkwaardige partners. Kennis van de Portugese taal is een pre.
Daarnaast beschik je over:
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en de Engelse taal in woord en geschrift;
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden;
  • Goede coordinatievaardigheden;
  • Uitgebreide kennis van MS Office.
Je bent:
  • Initiatiefrijk;
  • Stressbestendig en in staat om te schakelen tussen verschillende werkzaamheden;
  • Een team-player;
  • Resultaatgericht;
  • Flexibel en bereid om incidenteel 's avonds en in het weekend te werken.
Wij bieden een jaarcontract met een maandsalaris tussen EU2094,- en EU2210,- bruto op basis van een 36-urige werkweek, afhankelijk van de geboden relevante (professionele) werkervaring. Daarnaast biedt stichting CHOICE een uitdagende werkomgeving en de mogelijkheid om internationale werkervaring op te doen.
Reacties
Een schriftelijke sollicitatie met CV kun je, voor maandag 4 augustus 2014, sturen naar: Stichting CHOICE for Youth and Sexuality, t.a.v. Elsemieke de Jong, Oudenoord 176 - 178, 3513 EV Utrecht of per email naar info@choiceforyouth.org. De gesprekken zullen plaatsvinden in week 32 (4-8 augustus). Vanwege een start-up conferentie in Mozambique op 20 en 21 augustus zal de Project Officer rond maandag 11 augustus 2014 starten.
We moedigen vooral kandidaten onder de 27 jaar aan om te solliciteren.
Meer informatie
Kijk voor meer informatie op de website www.choiceforyouth.org of neem contact op met Elsemieke de Jong via e-mailadres elsemieke@choiceforyouth.org of telefonisch via 030-2393861.