Header

Coördinator Leonhard-Woltjer Stichting

Coördinator Leonhard-Woltjer Stichting (0.2 fte)

De Leonhard-Woltjer Stichting (LWS) stelt zich ten doel de studie en de kennis van het Arabisch cultuurgebied in het Nederlands taalgebied te bevorderen. Zij richt zich daarbij in het bijzonder op de politieke en sociale geschiedenis van de Palestijnen en van het Israëlisch-Palestijnse conflict. Vanuit deze optiek beoogt de Stichting het stimuleren, verbreiden en toegankelijk maken van wetenschappelijk onderzoek naar de oorsprong van het conflict en naar de factoren die een duurzame vrede in de weg staan met als leidraad het internationaal recht.

Voor het uitvoeren van een herkenbare jaarlijkse programmering van activiteiten zoekt de LWS een coördinator voor een parttime functie van 8 uur per week voor een periode van 12 maanden, met zicht op verlenging.

Opdracht
De LWS heeft een betrokken bestuur dat het beleid van de LWS uitzet en vertaalt in een aantal jaarlijks terugkerende activiteiten. Om het werk van de LWS op te bouwen en uit te voeren, trekt de LWS een parttime coördinator aan. De opdracht van de coördinator is als volgt:

- De coördinator voert LWS-activiteiten uit zoals deze door het bestuur zijn vastgesteld. Deze uitvoering gebeurt in samenwerking met het LWS-bestuur en in met andere partijen en organisaties. Hierbij is de coördinator verantwoordelijk voor succesvolle resultaten, bewaking van het vastgestelde budget en het opbouwen van een goede naam van LWS bij samenwerkingspartners.
- In samenspraak met het bestuur bouwt de coördinator relaties op met organisaties binnen de onderzoeksagenda en het werkveld van de stichting, draagt daarbij de LWS-missie uit en vertegenwoordigt de LWS op professionele wijze.
- De coördinator gaat actief op zoek naar mogelijkheden voor samenwerking en exploreert mogelijkheden tot fondsenwerving om de doelstellingen van de LWS op grotere schaal uit te dragen met passende activiteiten.
- De coördinator onderhoudt de LWS-website.
Profiel
Het bestuur zoekt een ondernemend persoon die professioneel kan opereren, zowel zelfstandig als in samenwerking met anderen. Daarnaast verwachten wij dat hij of zij:
- De missie en doelen van de LWS onderschrijft.
- Op academisch niveau kennis heeft van de geschiedenis, cultuur en/of  politiek van het Midden-Oosten en in het bijzonder van de Palestijnse kwestie.
- Kennis heeft van de politieke en maatschappelijke krachten in Nederland met betrekking tot het Midden-Oostenconflict.
- Aantoonbare ervaring heeft met de organisatie van evenementen.
- Praktische vaardigheden heeft met betrekking tot sociale media en voor het onderhouden van de website van de Stichting (of bereidheid om zich deze vaardigheden eigen te maken).
- Uitstekende communicatieve vaardigheden heeft en in staat is om professionele contacten met andere actoren op te bouwen en te onderhouden.
Ervaring met het aantrekken van fondsen op nationaal en internationaal niveau strekt tot aanbeveling.

Tenslotte verwachten we een goede beheersing van de Nederlandse en de Engelse taal en bereidheid om flexibele werktijden te hanteren, afhankelijk van de activiteiten van de Stichting.
Salaris en werkrelatie
De coördinator wordt aangestuurd door een contactpersoon van het bestuur en legt verantwoording af aan het gehele bestuur. De coördinator werkt vanuit huis.  De functie gaat in per 1 oktober 2014.

Het salaris bedraagt minimaal  €2.200  en maximaal  €4.000 bruto per maand op basis van een volledige werkweek van 36 uur
Sollicitaties vóór 1 september 2014 richten aan p.w.h.aarts@uva.nl
Voor meer informatie een bericht of terugbelverzoek sturen aan hetzelfde adres.