Header

Boekhouder/Accounting Officer

Het FairClimateFund is een sociaal bedrijf dat is opgericht om fair trade CO2- reductie-certificaten (carbon credits) te verkopen aan partijen die klimaat neutraal willen worden (bedrijven, huishoudens, gemeenten). Deze carbon credits zijn afkomstig van huishoudens in ontwikkelingslanden die hiermee toegang krijgen tot duurzame energie. De winst wordt geherinvesteerd in nieuwe duurzame energieprojecten ontwikkelingslanden. Het FCF is een , ambitieus en sociaal fonds dat huishoudens in ontwikkelingslanden toegang geeft tot een nieuwe vorm van financiering. Want met de verkoop van carbon credits kan een huishouden de investering in duurzame energie (biogas, zonnepaneel) zelfstandig terugverdienen. Het FairClimateFund is onderdeel van Fair& Sustainable Holding BV, een dochterbedrijf van ICCO dat nieuwe, bedrijfsmatige activiteiten ontwikkelt en in de markt zet. ICCO is een ontwikkelingsorganisatie met een kantoor in Utrecht en 7 kantoren wereldwijd en gericht op armoedesbestrijding. De missie van Fair & Sustainable BV is om te investeren in commerciele activiteiten waarbij mensen uit lagere inkomstengroepen in ontwikkelingslanden extra inkomen verdienen. Er werken momenteel 4 mensen bij FCF en in de hele BV 17 mensen.
Voor de ondersteuning van de financiele werkzaamheden op het kantoor te Utrecht zoekt FCF per eind september een
Boekhouder/Accounting Officer (ca. 2 dagen per week)
Verantwoordelijkheden 
Je bent verantwoordelijk voor de boekhouding van FCF en de interne administratieve organisatie ter ondersteuning van de in- en verkoop in Exact-online. Je ontwikkelt efficientere werkprocessen voor het monitoren van de financiele processen in Exact-online ook in relatie tot het beheer van de certificaten en het bijhouden implementeren van het CRM systeem. Je ondersteunt het team in ICT soft- en hardware en formuleert pro-actief verbetertrajecten die je in overleg met de fund manager uitvoert. Aangezien het een klein team betreft is de Accounting Officer ook verantwoordelijk voor een aantal ondersteunende taken, waaronder het bestellen van kantoorartikelen, etc.
De werkzaamheden zijn o.a.:
  • Het opstellen en boeken van facturen in Exact online
  • Het verzorgen en klaarzetten van betalingen in binnen- en buitenland
  • Het actief volgen van het aangegane betalingsverplichtingen naar (buitenlandse) partnerorganisaties en/of klanten, afnemers en eventuele knelpunten oplossen
  • Controle van de grootboekrekeningen op de juistheid en volledigheid van de geboekte gegevens
  • Het samenstellen van overzichten voor de gewenste rapportages in samenspraak met de financieel adviseur (extern)
  • Het verwerken credit card overzichten, reisafrekeningen, bankafschriften etc.
  • Het beheer van de kas
  • Het bijdragen aan verbeteringen van boekhoudkundige processen en de financiele administratie
De ideale kandidaat heeft
  • kennis van financiele administratie op minimaal MBO-niveau 4
  • ruime (minimaal 3 jaar) financiele werkervaring en boekhoudkundige ervaring in
    Exact-online
  • ervaring met Excel en Word, kennis van Microsoft Dynamics en affiniteit met ICT voor het ontwikkelen van management rapportages.
  • goede mondelinge en schriftelijke communicatieve eigenschappen en bereidheid ondersteunende office management werkzaamheden te verrichten.
  • Klantgerichte houding, is accuraat, nauwkeurig, proactief en analytisch
  • goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift
Wij bieden 
Een veelzijdige en uitdagende functie voor en periode van minimaal 1 jaar en kans op verlenging, waarbij niet alleen je financiele capaciteiten worden aangesproken, maar ook op je meedenkend vermogen om de financiele processen te verbeteren en de bereidheid wordt gevraagd om ondersteunende werkzaamheden te doen. Je kunt rekenen op een prettige werkomgeving met ruimte voor eigen initiatief. Een interessante functie bij een jong bedrijf waar nog veel ontwikkelwerk moet plaatsvinden. De functie is ingeschaald conform de ICCO Arbeidsvoorwaardenregeling Global Office Utrecht in schaal 8. Het salaris is afhankelijk van opleiding en werkervaring en bedraagt maximaal 2.906,- bruto per maand op basis van 36 uur.
De standplaats is Utrecht.
Voor meer informatie over de functie bel je met Neera van der Geest, Directeur FairClimateFund of Liza Heykoop op 030-2348210. In de eerste twee weken van augustus kan je bellen met Jaimy Hauth, HR Adviseur (030-8801372).
Algemene informatie over FairClimateFund vindt u op www.fairclimatefund.nl enwww.icco.nl. Uw schriftelijke motivatie en CV, kunt u voor 1 september mailen naar FCF: info@fairclimatefund.nl, onder vermelding van Vacature Boekhouder/Accounting Officer.
Deze gesprekken zullen plaatsvinden in september.