Header

Processingenjör inom varmbearbetning

Sandvik i Sandviken söker
Processingenjör inom varmbearbetning
Vill du ha ett varierat arbete med goda utvecklingsmöjligheter där du kommer att ha en bred kontaktyta inom produktionen på Sandvik? Vi söker nu en driven och självgående processingenjör som stimuleras av en händelserik miljö.
Primary Products (SV) är den produktenhet inom Sandvik Materials Technology som försörjer produktområdena med ingångsmaterial och består av Stålverk, Varmbearbetning, Färdigställning samt en enhet för tillverkning av borrstänger till bergborrmaskiner. Inom Primary Products pågår ett intensivt arbete med att höja produktiviteten i steckelvalsverket samt att utveckla stångvalsverket som togs i drift 2004. De viktigaste fokusområdena för Varmvalsverk 04 framöver är att nå stabila processer, ökat tonnage och förbättrad kvalitet samt att en hög flexibilitet mellan verken.
Arbetsuppgifter
Somprocessingenjörarbetar du med produktionsuppföljningar varvat med processrelaterade utvecklingsprojekt. Arbetet bedrivs såväl enskilt som i projektgrupp, där rollen kan vara både projektdeltagare och -ledare. Viktiga kontakter i arbetet är med kollegor, operatörer, processgrupper, ledningsgrupp, projektstyrgrupper samt representanter från marknad och andra internkunder. Vid arbete med ständiga förbättringar och investeringar förekommer även kontakter med befintliga och potentiella leverantörer.
I dina huvudsakliga arbetsuppgifter ingår att:
- utveckla och implementera stickserier för nya stålsorter och dimensioner.
- förbättra befintliga stickserier för att uppnå högre och jämnare kvalitet för att bättre/lättare kunna uppnå de krav som ställs på produkten samt för att kunna nå högre produktivitet samtidigt som valsförslitningen minskas.
- utveckla utrustning/styrhjälpmedel för att stabilisera valsningen så att både en högre produktivitet samt bättre kvalitet kan uppnås.
- medverka vid interna/externa forskningsprojekt för att kunna ta nästa steg i utvecklingen av att nå nya dimensioner och speciella struktur krav.
Din profil
Vi söker dig som är civilingenjör eller ingenjör inom materialvetenskap och/eller design. Har du erfarenhet av bearbetningsteknik, och gärna varmvalsning, är det meriterande liksom erfarenhet av Matlab. Vidare har du goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift, samt kunskaper i Officepaketet och då främst Excel.
Som person är du initiativrik med förmågan att anpassa dig till snabba förändringar. Då arbetet innefattar många kontakter med operatörer på plats och med närstående enheter, behöver du även ha goda ledaregenskaper och vara kommunikativ. Vidare är det viktigt att du är anpassningsbar till förändringar och handlingskraftig, med förmågan att fatta snabba beslut och lösa problem direkt när de uppkommer.
Vi arbetar aktivt för att skapa en arbetsplats som präglas av mångfald och inkludering.
Kontaktinformation
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Björn Forsberg, rekryterande chef, 026-26 92 90
Fackliga kontaktpersoner
Ebrahim Moosavi, Sveriges Ingenjörer, 026-26 34 46
Daniel Wahlström, Unionen, 026-26 54 20
Välkommen med din ansökan senast 2014-05-02. Läs mer om Sandvik och ansök via www.sandvik.se/karriar, jobb-id: 330148.
För frågor angående rekryteringsprocessen kontakta HR Services, 020-26 14 44.
Ansvarig rekryterare
Eva Ferner
Följ oss också på facebook.se/sandvik.karriar
Sandvik är en global industrikoncern med avancerade produkter och en världsledande position inom utvalda områden - verktyg för metallbearbetning, maskiner och verktyg för gruv- och anläggningsindustrin, rostfria material, speciallegeringar, högtemperaturmaterial samt processystem. Koncernen hade 2013 omkring 47 000 medarbetare, representation i 130 länder och en omsättning på cirka 87 300 MSEK.
Deadline: 02 May 2014
Job ID: 330148
Apply for this job