Header

Business Development Manager Institutional Funding

Cordaid gelooft in een wereld zonder armoede en uitsluiting. Daar zetten we ons voor in, met hart en ziel. We streven naar een rechtvaardige en duurzame samenleving waarin ieder mens telt. We staan voor kennis en talenten delen tussen Noord en Zuid, tussen boeren en bedrijfsleven, tussen activisten en beleidsmakers. Waar armoede, conflict en uitsluiting samenlevingen verscheuren, verbinden wij mensen en gemeenschappen. Ook staan we voor professionalisme, expertise en medemenselijkheid over alle grenzen heen, om het verschil te maken waar dat het hardst nodig is.
Hand in hand met ruim 800 gedreven partnerorganisaties in Afrika, Azie, het Midden-Oosten en Latijns-Amerika verbeteren wij structureel de levensomstandigheden van de armste en meest uitgesloten bevolkingsgroepen - de bottom billion. Dat doen we waar natuurrampen toeslaan, waar conflicten gemeenschappen verscheuren en waar onderontwikkeling gezinnen in de greep houdt van extreme armoede. In Nederland presenteren wij ons onder de namen Cordaid, Cordaid Memisa, Cordaid Mensen in Nood, Cordaid Kinderstem, Cordaid Microkrediet en Cordaid Bond zonder Naam.
Voor de Cordaid unit Healthcare zijn we op zoek naar een
Business development Manager Institutional Funding
( 32 uur per week)
Healthcare is het onderdeel van Cordaid dat zich richt op het verbeteren van de kwaliteit en de toegang tot gezondheidszorg in voornamelijk fragiele staten en conflictgebieden. Speciale aandacht gaat daarbij uit naar gezondheid voor vrouwen en het tegengaan van moeder en kind sterfte. Er werken 28 mensen in Den Haag aan projecten in 15 landen in Afrika, Azie en Midden Amerika.
Wat je doet
Je zoekt actief naar mogelijkheden voor tenders en calls op het gebied van gezondheidszorg en maakt ambitieuse en realistische acquisitieplannen om nieuwe programma's binnen te halen. Je analyseert trends, behoeften en belangen van donoren en brengt deze in kaart. Je ontwikkelt, in samenwerking met de programmamanagers, winnende en financieel duurzame voorstellen voor de BU Health. Je fungeert als bidmanager en zorgt dat cv's, trackrecord etc op orde zijn om snel en tijdig te reageren. Je onderhoudt contacten met partners en een aantal donoren contact gericht op acquisitie en een duurzame relatie.
Wie je bent
  • Je hebt kennis van international public health en health economics op WO niveau.
  • Je hebt minimaal 5 jaar relevante ervaring met het ontwikkelen en schrijven van financieel duurzame voorstellen
  • Je hebt relevante (acquisitie) ervaring met donoren als Wereldbank, EU, Global Fund en hun beleid en richtlijnen en in staat Cordaid te vertegenwoordigen bij donoren, overheden etc.
  • Je hebt bij voorkeur ook consultancy ervaring.
  • Je beheerst Engels uitstekend en bij voorkeur ook Frans.
  • Je bent een ondernemende, inventieve persoonlijkheid en denkt in oplossingen, kosten en baten.
  • Je bent voortdurend op zoek naar het creeren van win-win situaties.
  • Je bent resultaatgericht en een uitstekende teamplayer.
  • Je bent in staat en bereidt soms te reizen naar fragiele staten (eventueel voor langere perioden).
Wat wij bieden
  • een verantwoordelijke positie in een professionele organisatie;
  • een afwisselende functie waarbij eigen initiatief wordt gestimuleerd;
  • een wereldwijd opererende organisatie met de nadruk op sociaal ondernemerschap;
  • goede arbeidsvoorwaarden;
  • een bruto maandsalaris van minimaal EU 3273,- tot maximaal EU 4740,- op basis van een 36-urige werkweek, afhankelijk van relevante ervaringsjaren;
  • een functie vooralsnog voor 1 jaar met mogelijkheid voor verlenging, start zo spoedig mogelijk.
Meer informatie
Ben je geinteresseerd in deze functie en voldoe je aan alle gestelde eisen, reageer uiterlijk voor 21 april 2014 door middel van de ''solliciteren'' knop ophttp://www.cordaid.org/nl/over-ons/werken-bij-cordaid/vacatures/, t.a.v. Edward de Ruiter, HR adviseur. Een e-assesment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.
Voor informatie over de functie kun je bellen met Edward de Ruiter, op tel. 070-3136300 (algemeen nummer Cordaid). Bezoek voor meer informatie over Cordaid onze website: www.cordaid.org
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld